Сиско Академия

През 1993 година Сиско предприе инициатива за разработване на практични и икономични мрежи за образователни институции. Бързо стана ясно, че не е достатъчно само да се проектират и да се инсталират мрежи, а че е необходим също така и начин за поддържане на вече пуснатите в експлоатация мрежи.

Старши инженер-консултантът на Сиско г-н Джордж Уорд подготви програма за обучение на преподаватели и служители за поддържане на мрежите.

Той обаче скоро установи, че те не разполагат с необходимото време да усвоят материала, и затова се насочи към другия контингент в образователните институции – самите студенти. След успеха на студентските семинари от цял свят към Сиско заваляха заявки за разработване на учебна програма, която да се включи като нов обособен курс в разширен вариант. Това доведе до създаването на Cisco Networking Academy Program – програмата „Мрежова академия“ на Сиско.

Концепцията се оказа много привлекателна за студентите, мнозина от които първоначално доброволно се включиха в занятията извън учебните часове. Днес хиляди студенти по целия свят сътрудничат на новаторската образователна програма, разработена за новата глобална икономика.

Чрез програмата „Мрежова академия“ на Сиско курсистите могат да получат необходимите знания, за да се подготвят за изпита на Cisco CCNA – Cisco Certified Networking Associate (CCNA), сертифициран от Сиско сътрудник за работа с мрежи. Успешното полагане на изпита незабавно им открива възможности за реализация на жадния за таланти пазар на труда или за допълнително обучение по инженерни специалности и точни науки. Накратко, „Мрежова академия“ на Сиско е цялостна програма за принципите и практиката на проектирането, изграждането и поддържането на мрежи, които са в състояние да обезпечават национални и световни организации.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>